Kan jeg stole på østlig medisin?

Dersom du er oppvokst i den vestlige sivilisasjonen, er det naturligvis vestens legevitenskap og dens metoder du er vant med. Det er naturlig at du har en del spørsmål i forhold til behandlingsmetoder fra den østlige delen av verden, og dette vil du få svar på etterhvert. Vi har samlet litt informasjon her som kanskje kan klargjøre ting litt. Dersom du skulle ha noen spørsmål som ikke blir besvart på denne siden, så ta gjerne kontakt.

Opprinnelsen til den østlige medisinen

I tradisjonell, kinesisk medisin finner vi de første skriftlige kildene rundt 1600 f.Kr, men det er funnet spor etter det noen forskere tolker som utført akupunktur så langt tilbake som 4000 år f.Kr.

Mange av de andre legevitenskapene fra den østlige delen av verden har også sitt utspring i denne tradisjonen. Kort fortalt ser terapeuten etter disharmoni i kroppen, ved for eksempel å observere ting som søvn, diett, farge på huden, puls osv.

Hva er thaimassasje?

Thaimassasje springer også ut fra den tradisjonelle, kinesiske medisinen. Det korte svaret på spørsmålet er at det ligner på annen massasje som vi kjenner til i den vestlige delen av verden, og den bygger på noen av de samme prinsippene. Fordelen med thai-massasje er at de har holdt på med det i flere tusen år, og begynner å bli veldig flinke på det. Ønsker du et lengre og mer utfyllende svar kan du se under “informasjon om thai-massasje”.

Utdannelsen til behandler

Østens legevitenskap behandler på en naturlig måte

All behandling er naturlig, og verken piller fra vestlig medisin, eller operasjoner benyttes. Det betyr også at det er liten eller ingen risk involvert i behandlingen, i motsetning til en operasjon som kan feile, eller piller som har bieffekter.

Vestlig medisin har en tendens til å definere behandling ut fra hvilke sykdom man har. Du vil oppleve at det er mindre viktig med klassifikasjon i mye av den østlige orienterte behandlingen. Det dreier seg mer om å se helheten og at nesten ingen tilfeller er helt like, selv om man har to personer som lider av samme sykdom.

Dette er nok ofte en grunn til at vestlig medisin feiler en del på behandlingen som blir gitt. Dersom man diagnostiserer utfra symptomer man ser, og så forsøker å behandle det med metoder man har lært skal fungere, vil ikke resultatet bli like effektivt som hvis man finner hovedårsaken til at sykdommen oppstod, for så å finne en metode som kan løse problemet.

Et dedikert, fleksibelt team

Så lenge du er i Thailand har du et dedikert team som jobber for at du skal bli bedre. Din progresjon er viktig.

Omsorgen til helsepersonell i Thailand er preget av kulturen deres som bygger på respekt, vennlighet og toleranse. Dette er noe har tatt til oss. Spesialtilpasning til den enkelte er en selvfølge. Dersom du har hatt følelsen av å være en pasient i mengden vil nok inntrykket bli et litt annet her nede.

Alt er tilrettelagt

Husk på at alt er tilrettelagt slik at det blir minst mulig for deg å tenke på. Du bli hentet på flyplassen, og etter det går det slag i slag med behandling og program. Hotell er inkludert i prisen på alle behandlingsreiser.

Generell informasjon om Thailand.

Referanser:

Wu, Annie “The history of Chinese Medicine”, Chinahiglights.com

National center for complementary and integrative health. “Traditional Chinese medicine: in dept”

Flere kilder forekommer kun på thai (oppgis på foresørsel)

www.000webhost.com